Ekiden 2014

Een woordje uitleg

Vorig jaar deden 2000 deelnemers mee aan de vierde editie van de Sfinx Ekiden Gent, daarbij waren 12 borluutjoggers. Dit jaar zal de Ekiden voor de vijde keer plaats vinden en dit op zaterdag 22 maart 2014. Een Ekiden is een aflossingsmarathon die wordt gelopen in estafettevorm. Elk team telt zes deelnemers die samen 42,195 km afleggen. Een Ekiden heeft een speciaal loopschema. De eerste loper loopt 5 km, de tweede 10 km, dit gaat zo door tot de laatste loper die de resterende 7,195 km aflegt. De Sfinx Ekiden Gent gaat door aan de Watersportbaan, de Gentse sportsite bij uitstek. Een rondje rond de Watersportbaan bedraagt net 5 km. De lopers lopen dus afhankelijk van hun afstand één of twee rondes.

Sfinx Ekiden Gent Affiche 2014Sfinx Ekiden Gent is ten voordele van To Walk Again. De organisatie schenkt 1 euro per deelnemer aan de foundation van Marc Herremans.

Op hun website www.sfinxekidengent.be vind je meer informatie.

Hoe wij het aanpakken

De Borluutjoggers willen zeker met één team, maar liefst met meerdere teams (Jo spreekt van 3 teams), aanwezig zijn op dit leuke event. Meld je aan door hieronder je gegevens achter te laten en aan te duiden of je mee wil doen voor de fun (= uitlopen) of je wil gaan voor een beste plaats (= zo snel mogelijk lopen).

Als heel het team in T-shirt loopt, betaalt de club het inschrijvingsgeld (€42 per team) integraal terug!

Inschrijven gaat niet meer

3 gedachtes over “Ekiden 2014

  1. Tot op vandaag 10 inschrijvingen… nog 2 te gaan tot 2 ploegen, nog 8 te gaan tot 3 ploegen!

    Schrijf je snel in!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.