Rond de Kilimanjaro

d225ab35-84a7-4648-89d9-9b8068c767c2

ffd86c89-40c5-4b00-83cc-8bdd23c7bb23

Beste Borluutjoggers,

Zoals u wel weet ben ik sportief en speelt de fiets een belangrijke rol in mijn leven. Nu heb ik een uitdaging gevonden waar ik het fietsen kan combineren met het goede doel.

742caaa7-95fd-4d42-9c6f-196a61d190b1In de maand september rijd ik, als fundraising activiteit, in 1 week rond de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika; dit ten voordele van Vredeseilanden, een NGO die zich bezig houdt met boeren in de derde wereld. De projecten die zij  begeleiden en ondersteunen hebben steeds hetzelfde doel voor ogen: ervoor zorgen dat de boeren ter plaatse een betere deal krijgen. Het gaat hier over opleidingen van lokale boeren, de verbetering van de productiviteit door onder andere irrigatie, het verhogen van de kwaliteit van de oogst of het organiseren en groeperen van de verkoop van de landbouwgewassen zodat de boeren een betere prijs kunnen bedingen. Er wordt bij elk project ook steeds aandacht geschonken aan de rol van de vrouw in het hele proces.

In Tanzania, aan de voet van de Kilimanjaro, biedt Vredeseilanden steun aan de rijstboeren en leert hen productiever te oogsten. Ook verbeteren ze het kwaliteitsmanagement bij vers fruit plantages (in casu passievruchten). Meer informatie over de Vredeseilanden projecten in Oost-Afrika vind je hier: https://eastafrica.veco-ngo.org

Om geld in te zamelen voor hun projecten, organiseert Vredeseilanden nu ook uitdagende mountainbike tours. In september neem ik dus aan zo een avontuur deel.

1dda884c-dc98-47d3-8c6a-bd06ba68918a 570ce6b7-d561-4141-a940-3cf0bf5914ac

Gedurende 7 dagen zal ik samen met nog een 20-tal anderen rondom de Kilimanjaro fietsen. In totaal zullen we een afstand van bijna 500 km moeten overbruggen op stoffige zandwegen en bergpaadjes; dit bij een temperatuur van ongeveer 35 graden en met 6000 hoogtemeters voor de kiezen. De overnachtingen zijn ook zeer primitief: op matjes in tenten of hutten.

Als deelnemer betaal ik zelf mijn reiskosten. Daarbovenop moet ik minstens € 3.000 inzamelen. Dit geld wordt door Vredeseilanden rechtstreeks geïnvesteerd in de projecten in Tanzania. Hiervoor hoop ik op uw milde steun te kunnen rekenen.

Ik zou het zeer op prijs stellen als ook u een donatie maakt voor dit goede doel in mijn naam

  • Elke gift, ongeachte het bedrag is zeer welkom
  • Giften vanaf € 40 geven recht op een fiscaal attest
Hoe gaat u tewerk? Heel eenvoudig
U schrijft een bedrag over op de bankrekening van Vredeseilanden:
BE64 0000 0000 5252 (BIC: BPOTBEB1)Gelieve niet vergeten vermelden:
Kilimanjaro Classic September2017: Jan Van Belleghem

Of u klikt op onderstaande link en ontvangt per e-mail de overschrijvings details.
https://www.vredeseilandenclassics.be/kilimanjaro-classic-2017/deelnemer/jan-van-belleghem

Hartelijk dank.
Jan Van Belleghem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.