Ekiden 2016

Een woordje uitleg

Al voor de 7de keer wordt de Sfinx Ekiden Gent georganiseerd. We zijn er met de Borluutjoggers ook graag weer bij. Vorig jaar was de Ekiden volledig volzet. We schreven ons alvast in met 2 teams om op zaterdag 19 maart 2016 gezellig samen te lopen. Een Ekiden is een aflossingsmarathon die wordt gelopen in estafettevorm. Elk team telt zes deelnemers die samen 42,195 km afleggen. Een Ekiden heeft een speciaal loopschema. De eerste loper loopt 5 km, de tweede 10 km, dit gaat zo door tot de laatste loper die de resterende 7,195 km aflegt. De Sfinx Ekiden Gent gaat door aan de Watersportbaan, de Gentse sportsite bij uitstek. Een rondje rond de Watersportbaan bedraagt net 5 km. De lopers lopen dus afhankelijk van hun afstand één of twee rondes.

Sfinx Ekiden Gent is ten voordele van To Walk Again. De organisatie schenkt 1 euro per deelnemer aan de foundation van Marc Herremans.

Op hun website www.sfinxekidengent.be vind je meer informatie.

Hoe wij het aanpakken

De Borluutjoggers schreven zich alvast in met twee teams. Zo hebben we zeker een plaatsje. We gaan de twee teams evenwichtig verdelen zodat we een gelijkaardige tijd kunnen lopen. Wil je meedoen? Meld je aan door hieronder je gegevens achter te laten.

Het hele team moet in Borluut T-shirt lopen, de club betaalt het inschrijvingsgeld!

Inschrijvingen afgesloten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.