Hilde wint in Zevergem!

zevergem

Een gezellige jogging waar we altijd met veel Borluutjoggers naartoe trekken is de avondjogging van Zevergem. Het durft daar wel al eens warm zijn aangezien deze telkens gepland staat begin juli. Maar desalnietemin tekenen heel wat Borluutjoggers present. Ook dit jaar. Velen gaan er op zoek naar een persoonlijk record of zelfs een clubrecord aangezien zowel de 5km als de 10km netjes de afstanden zijn die ze beweren te zijn. Dit in tegenstelling tot sommige andere evenementen waar er al eens enkele honderden meters ernaast geschoten wordt.
Het weer was goed. Goed loopweer. Niet koud, vrij warm, maar ook niet te warm. Weer om er een lap op te geven. Jo liep zenuwachtig. Schrik allicht dat er weer eens een aantal leden een rammeling gingen geven aan haar clubrecordtabel. Haar fiets was er ook. Kwestie van haar schaapjes onderweg nog wat vertrouwen toe te wuiven.
Clubrecords zijn effectief gesneuveld die avond. Voor zowel dames als heren, boven en onder de 50. Steven Verdonck op de 5km, Johan Goemé op de 5km, Christine Dhondt op de 5km en last but not least ook Hilde De Paepe op haar 5km. De 10km was dit jaar minder bevolkt dan andere jaren en heeft de recordtabel onaangeroerd gelaten.
De strijd bij de vrouwen was spannend. Hilde was in form en langs het parcours hoorde je her en der dat “de eerste vrouw” in aantocht was. Dat zou een onverhoopt resultaat zijn want eigenlijk had Hilde nooit echt in de gaten gehouden van welke attributen de deelnemers voorzien waren voor of achter haar. Jo werd zowaar nog zenuwachtiger. Zou het?! Ze besloot om Hilde de laatste honderden meters tegen te rijden en zag dat ze effectief wel eens de eerste vrouw kon worden. Echter op heel korte aftand gevolgd door een andere deelneemster die duidelijk haar zinnen gezet had op een overwinning. Jo zag dat het erin zat en zette haar keel open. Komaan Hilde! Hilde verdapperde en voelde dat er nog een eindsprint in zat. Ze hield uiteindelijk nog een mooie voorsprong op haar naaste opponenten en kwam met de glimlach binnen gelopen.
Groot was toch wel de ontgoocheling toen bleek dat Hilde alsnog “maar” 2e was. Blijkbaar was er met ruime voorsprong nog een andere deelneemster eerder binnen gelopen. Jammer maar helaas. Het kon de pret niet derven. De after-jogging met een aantal Borluutjoggers was zoals steeds gezellig en amusant.
Maar het scenario had zoals in de beste films nog een onverwachte plotwending voorzien. Tijdens de prijsuitreiking werd Hilde zowaar afgeroepen als winnares bij de 5km. De verklaring was al even hilarisch als onze blikken toen onze Hilde daar ineens met de beker stond te pronken. De eerste vrouw bleek door een naamsverwarring een man te zijn waardoor onze Hilde alsnog tot winnares werd uitgeroepen. Hilde De Paepe heeft de jogging van Zevergem gewonnen bij de 5km in een recordtijd van 21min34sec! We mogen daar best wel fier op zijn.
Proficiat Hilde, proficiat Jo en proficiat aan alle andere Borluutjoggers. Het zijn onze gezamenlijke trainingen onder begeleiding van Jo die tot dergelijke successen leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.